Procesul de Laser Sinterizare

CAM - topire selectiva cu laser CAM - topire selectiva cu laser CAM - topire selectiva cu laser CAM - topire selectiva cu laser CAM - topire selectiva cu laser CAM - topire selectiva cu laser


Procesul de laser sinterizare (Topire Selectiva cu Laser / Selective Laser Melting) este o metoda generativa de productie in care componentele dorite sunt construite pe baza de date 3D, iar componentele metalice fabricate prin aceasta metoda sunt complet dense, fara deformari, fara defecte si un necesita tratamente ulteriorare pentru a obtine piesa finala.

     Prin procesul de laser sinterizare (selective laser melting - topire selectiva cu ajutorul laserului), coroanele dentare sunt construite strat cu strat in forma tridimensionala.
     Procesul de baza de productie implica ca metalul sub forma de pulbere foarte fina (CrCo pentru uz uman in stomatologie) sa fie aplicat in starturi subtiri si topit complet in zonele in care se construieste, cu ajutorul unui fascicul laser.
     Pentru a asigura precizia ridicata in respectarea modelului CAD, stratul de pulbere este de pana la 20 microni, dupa aplicare acestuia, pulberea este iluminata selectiv (ilumineaza numai zonele conforme cu modelul CAD de executat) cu ajutorul unui fascicul laser precis si de mare putere.
     Focalizarea foarte fina si puterea ridicata injectata in fasciculul laser fac ca metalul sub forma de pudra sa fie topit precis (trecand in stare lichida), astfel incat sa faca masa comuna cu staturile anterioare, obtinandu-se piese metalice (coroane dentare) de densitate absoluta (8.8g/cm3 - mai mare decat a coroanelor dentare produse conventional - prin turnare) si permitand constructia (de exemplu) a unor prereti metalici complet densi de grosime de minim 40 de microni.

     Componentele finale sunt de impermeabilitate absoluta si cu calitati mecanice superioare (vezi propietatile metalului CrCo folosit). Asfel structurile metalice laser sinterizate (prin Selective Laser Melting) beneficiaza de un grad de biocompatibilitate mai mare decat al celor turnate prin metoda clasica (LWC -lost wax casting), produsul obtinut in urma procesului de laser sinterizare (topire selectiva cu laser) este inert, de densitate absoluta, fara porozitati si incluziuni, fara deformari, avand rezolutia detaliilor si calitatea suprafetei conforme cu modelul CAD.

Astfel procedeul de laser sinterizare permite obtinerea suporturilor metalice pentru lucrari protetice direct din modelul CAD evitandu-se problemele inerente implicate de procesul de turnare. Foarte important este faptul ca rezultatul procesului respecta fidel modelul CAD, complet dense, fara deformari si fara procese de post procesare ulterioare.

     Pentru oferta si termene de executie pentru CAD-CAM laser sinterizare va invitam sa accesati pagina de Oferta Laser Sinterizare.

     Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati si sa accesati sectiunea articole.